Om meg

Mitt navn er Katarina. Jeg er født i 1989 og har en jaktgolden; Mollie, født 7.mai 2016.  Her får du lese litt om meg og hva jeg driver med når det kommer til hund.

Jeg er født og oppvokst på vestlandet, nærmere bestemt i nærheten av Haugesund. Jeg er oppvokst med schæfere og mine foreldre drev aktivt på med utstilling i mange år da jeg var barn. Støtt og stadig kunne man finne meg sovende med hundene, og jeg forsøkte titt og ofte å smake på maten dems.

 At jeg selv ville ha hund når jeg ble voksen har jeg alltid visst. Schæfer var ønsket, men også golden retriever (mye på grunn av "den utrolige reisen" filmen som jeg likte godt som barn).

I oppveksten har jeg vært så heldig å ha en "ekstra-mamme" som bodde på østlandet som også hadde schæferhunder og drev med utstilling. Det ble mange besøk der og mange turer hvor jeg var med på utstilling og andre aktiviteter med hundene. Å kunne reise dit og være med de på hundeaktiviter er jeg ekstra glad for, spesielt etter at vi ikke lenger hadde hund hjemme. 

I slutten av ungdomsårene og starten på voksenlivet har ønsket om å få seg egen hund alltid vært sterkt, men dette avventet en stund grunnet forståelse av hvilket ansvar man tar på seg når man får seg hund. Dette mtp både økonomi, tid, ansvar . . . 
Jeg ville først bli ferdig med studiene, samt få meg en egen plass å bo. I mellomtiden har jeg heldigvis hatt gleden av å kunne passe familie og venners hunder av og til om det har vært behov for det. 


I 2015 flyttet jeg inn i eget hus og da gikk det ikke lange tiden før første hund kom i hus: schæferen Lava. Dette ble dessverre ikke noe langvarig grunnet sykdom hos Lava som gjorde til at hun måtte avlives bare 10 mnd gammel. 

Da jeg skaffet meg Lava hadde jeg ingen tanke om å drive med hund - jeg ønsket en turkamerat og var interessert i å utforske hundesporter. Vi var innom ulike ting og fant etter hvert veien til NRH (Norske Redningshunder). 

Etter at jeg måtte avlive Lava fant jeg veien til Mollie, en jaktgolden fra kennel Flickerin' Flames i Sverige. Eller rettere sagt hun fant veien til meg. Når jeg kjøpte Lava stod jeg mellom schæfer og golden. Nå når jeg var på let etter ny hund hadde jeg ett mål med å bruk hunden til noe, og var redd for å gå for schæfer igjen grunnet redsel for ny hund med helseutfordringer. I søk etter hund å trene målrettet med i Norske redningshunder stod jeg denne gangen mellom jaktgolden, men også jakt-labrador. 

For å gjøre en lang historie kort, fikk jeg en telefon fra Mollies oppdretter en kveld (hun var blitt tipset om at jeg var på jakt etter jaktgolden som jeg ville bruke til redning) og noen dager etterpå var jeg på vei til Sverige for å hente henne. Dette ble en beslutning jeg tok raskt, men med god hjelp fra instruktøren på NRH-laget jeg tilhørte, samt mine lagkamerater, - og jeg har ikke angret ett sekund. 

Sammen med Mollie har jeg presset komfortsoner og startet nye eventyr som jeg aldri ville gjort uten henne. Vi har sammen trent mot godkjenning i NRH (frem til 2019), vi har gått hundetrenerutdannelse hos CATCH Hundetrening høsten 2018. Jeg ble da tilbudt å være med videre som en del av instruktør-teamet til CATCH! Sammen med Mollie og etterhvert schæferen Keela som jeg hadde noen år på foravtale hos meg, var jeg med å driftet CATCH avd Haugaland fra jan 2019 - okt 2023. Keela kan du lese mer om under Hunder -> Hunder-> Keela jeg har trent i menyen. I 2019 var vi med som observatører og innimellom hjelpere på instruktør-utdanningen til CATCH hundetrening.
Fra februar 2020 - august 2020 hadde vi en ekstra hund i hus: Kennel Citagardens Faqima. En bruksschæfer f. 30.09.2019. Dette var en helt tilfeldig mulighet som dukket opp og som gav meg anledning til å ha en ekstra hund for en periode til treningsutprøving og til å utvikle meg enda mer som hundetrener og som instruktør. Mer om hennes opphold kan du lese under Hunder -> Hunder jeg har trent -> Faqima i menyen. 

Jeg har mange ønsker og planer for hundelivet fremover, både som hundetrener og som instruktør - og veien blir til mens vi går den. Per nå blir har jeg fremdeles privattimer og kurser om jeg har kapasitet til det. Les mer om dette under fanen Kurs, privattimer m.m.

Foto: Rebekka Lye

Foto: Rebekka Lye

På min youtube-kanal og på instagram kontoen ligger ett lite utvalg av treningsfilmer sammen med hundene. Kanalen finner du ved å klikke på ikonet nederst på siden. 


Når jeg har muligheten hiver jeg meg over det jeg kan av bøker, informasjon og (online) kurser. Og dette gjelder alle aspekter som har med hund å gjøre: teori, treningsmetoder, rehabilitering, konkurranse, søk, hundens fysikk, atferd, m.m. Jeg synes alt er spennende! Underveis blir de ulike teoriene og metodene prøvd ut. Jeg er spesielt interessert i klikkertrening og søkstrening. 

Det jeg synes er viktig med treningen er at man legger opp til at hunden skal lykkes gjennom å få mulighet til å tenke selv og at oppgaven deles opp i flere små deler og momenter før de til slutt blir satt sammen til en hel øvelse. Videre er jeg opptatt av at hunden skal jobbe/være med meg fordi den vil og ikke fordi den må. Treningen er noe vi gjør sammen og viktigst av alt er at vi skal ha det gøy sammen! 

Foto: Therese Norman Andersen

Foruten om hundelivet kan jeg nevne at jeg er utdannet Sosionom ved Universitetet i Stavanger (uteksaminert i 2014). Grunnet MS- diagnose (multiple sklerose) som jeg fikk i 2010, er jeg hjemme med hundene på fulltid (dette siden 2018) og setter ekstra stor pris på mulighetene til å kunne regulere arbeidsmengde selv og å være aktiv med å drive på med hund, hundetrening og holde kurs og privatimer. Det er ingen tvil om at hundene og hundetrening er blitt både en hobby, en lidenskap og en livsstil - noe jeg stortrives med!

Jeg er veldig glad i musikk., og har spilt både piano og litt gitar i ungdomsskoletiden, men jeg må vel innrømme at mesteparten er nok glemt med årene dessverre. Har en gitar som tas frem i perioder og som jeg skulle ønske jeg kunne mer på.
Jeg er glad i gå både skogs- og fjellturer, og jeg er veldig glad i å ta bilder. Når det passer seg sånn har jeg med meg speilrefleks-kameraet mitt og hundene blir automatisk mine fotomodeller. Jeg skulle ønske jeg kunne mer om foto og redigering, og med tiden håper jeg å anskaffe meg litt flere objektiver så jeg kan gjøre litt mer utav det. En del av bildene jeg tar vil bli brukt her på hjemmesiden, på facebook og instagram. Utvalgte bilder tatt og redigert av meg finner du under Bilder i menyen. 


Høsten 2021 reiste jeg til Moskva og gjennoførte stamcelletransplantasjon for å stanse utviklingen av MS- sykdommen. Det ble derfor et langt opphold den i målrettede hundetreningen og kursingen - både som deltaker og instruktør - i rehabiliteringstiden etter behandlingen.


Under Aktuelt i menyen finner du siste oppdateringer om hva vi driver med for øyebliket. Ønsker du å se mer av vår hverdag og trening, følg oss gjerne på instagram. Du er også velkommen til å like vår facebook side. Link til begge deler finner dere på ikonene nederest på denne siden. 

Foto: Lise Henriksen