Foto: Katarina B. Pents

Foto: Katarina B. Pents

Foto: Katarina B. Pents

Født: 07.Mai.2016
Vekt: 20 kg

Mål: Mankehøyde 53 cm
        Fra halerot til manke 62 cm

Mor: Doubleuse Golden Pond
Far: Huntingfudges A Golden Hunter


HD: A/A
AD: 0/0

PRA 1: Fri
PRA 2: Fri

PRCD-PRA: Fri

ICHTYOSIS: DNA - testet fri, Laboklin

ØYELYST: 21.05.21: Ett feilstilt hår, nedre del OD (Diagnose Distichiasis/ektopisk cilium), ellers uten anmerkninger. 

BPH: Gjennomført i Sverige 06.06.17


- Bestått appellprøve i NRH 01.10.17

- Tatt Bronsemerket i lydighet 07.12.17
- Bestått kvalifiseringsprøven i     
  retrieverjakt 05.08.23

    Kennel Flickerin' Flames
          First Impression

                 "Mollie"

Mollie kan beskrives som en veldig sosial hund. Hun er veldig selsvstendig og går sine egne veier. Det har hun gjort siden hun var helt liten valp. Hun er veldig glad i kos og har en veldig fin avknapp inne. Girer seg høyt opp når hun får hilse på andre folk. Fin med andre hunder. Hun har ett veldig fint språk og andre hunder virker å lese henne godt.


Av drifter er hun meget høyt på sosial byttedrift og på det sosiale. Det sosiale overgår det meste. Med noe i munnen og noen å kose med, er livet helt topp. Ellers er hun også glad i ball og godbiter. 


Hun er trent aktivt mot å bli redningshund i Norske Redningshunder fra jeg fikk henne. I den forbindelse har vi trent mye spor, rundering og overværssøk/teigsøk. Sistnevnte både i skogen, på industriområder, samt i bygg.
Det er altså i hovedsak søkstrening i ulike varianter vi har jobbet med. Mollie er veldig selvstendig og jobber godt i søk. Om jeg skal trekke frem en utfordring i denne treningen har det vært å komme tilbake til meg i forbindelse med hennes melding kontra det å bli hos figurantene. Dette handler nok om hennes sterke sosiale egenskap, men jeg tror nok også det hanlder om uerfarenhet av meg som fører. Vi har begge utviklet oss mye og læringskurven har vært bratt. Vi var kommet langt på vei til å løse utfordringen og til å få forståelse av oppgaven - hos begge to og var klar til å gå opp til B-godkjenning i 2019. 
I søksøvelser hvor det bare er meg og Mollie om søksoppgaven er Mollie veldig fokusert i søket dersom oppgaven blir lagt opp forsåtelig og moment for moment. Spor, feltsøk og spesialsøk er grener hvor Mollie får jobbe selvstendig og hvor hun jobber meget konsentrert og bra. 


I 2019 pådro hun seg en muskelskade så treningen mot NRH måtte legges på is. Det antas at hun ikke vil bli helt god av denne, så aktiviteter som krever fart og lange arbeidsøkter er nok utelukket. Dette går hun jevnlig til akupunktur og laserbehandling for. En stor takk til både Aksdal Dyreklinikk, og Harmonisk Hund som står i bresjen for hennes rehabilitering og gir oss god oppfølging, veiledning og råd.


Ellers har vi trent en del feltsøk, litt lydighet, og fitpaw øvelser i forbindelse med hennes rehabilitering. Dette gjør vi enda og vi går også fremdeles litt spor. Mollie er i mine øyne blitt en veldig god sporhund, og dette er en aktivitet vi trives godt med begge to. Vi har også trent en del spesialsøk noe vi også trives godt med.

Nylig testet jeg hennes interesse for vilt når vi var på besøk hos noen venner som driver på med jakttrening. Hun tok viltet spontant og viste stor interesse for å bære vilt. Om henne helse tillater det er det nok ikke umulig at vi kommer til å utforske denne type trening en gang. 

Hvor satsingsområdet vårt blir etter hvert vet vi ikke helt enda. Veien blir litt til mens vi går den. Mollie og jeg har vært innom det meste, og vi utforsker det vi kan. Vi satser på å prøve oss innen LP og kanskje noe innen smeller, nosework eller lignende. Planen er å starte i konkurranse, om mor bare får skikk på prøvenervene sine. Det viktigste er at vi har det gøy sammen og trives med det vi gjør. 

Om du vil se noe av treningen hennes kan du besøke vår youtube kanal (link nederest på youtube-ikonet) og der gå innpå videolisten til Mollie.

Foto: Katarina B. Pents

Foto: Katarina B. Pents

Foto: Rebekka Lye