12.04.2024 - "As Long as You Always See the Next Step , You Can Walk the Whole Way'"- James S.A Corey


Høsten 2023 og starten på 2024 har for det meste gått i studier og egen helse. I tillegg til trening med hundene selvsagt. Jeg er kommet godt i gang med grunntreningen med Raija, og meg og Mollie har jobbet med oppgaver fra klikkerinstruktørutdanningen. I januar fikk jeg bestått på semesteroppgaven til Introduksjonskurset i Dyreassisterte Intervensjoner. I april nå fikk jeg bestått alle prosjektoppgavene i forbindelse med klikkerinstrukørutdannelsen til Canis. Nå gjenstår bare noen forelesninger, og så er studieåret og klikkerinstruktørutdanningen ferdig. Jeg skal være med som VIP observatør til neste år, benytter muligheten nå til å få repetert alt fordi det blir siste året de kjører instruktørudanningen på en stund. Dette har vært et lærerikt studieår og mange brikker har falt på plass hvor jeg før har stått fast. Fy søren så gøy det har vært å ha noe konkret å jobbe med sammen med Mollie, og å se den utviklingen hun har hatt i de ulike atferdene og grunnferdighetene. Jeg er så glad for at jeg endelig fikk anledning til å ta denne utdanningen.  


Nå er planen å fortsette grunntreningen med Raija. Vi trener i første omgang på grunnferdigheter i lydighet, samt mot jakttrening som jeg forsøker å sette meg inn i. Jeg ønsker å starte med litt sportrening med henne, dog bruksspor og ikke blodspor, samt litt spesialsøkstrening og planlegger å sette i gang med det når formen tillater det. Nå er jeg nede for telling med nok en forkjølelse med feber, halsvondt, og hoste. Takk og lov for tålmodige hunder som tåler rolige dager også. 


Ellers håper jeg å få til å komme i gang med å holde litt kurs dette året. I første omgang tenker jeg å sette opp et valpekurs rettet mot klikkertrening. Så følg med om du skulle ønske å gå kurs hos meg, og ta gjerne kontakt om det er noe spesielt du ønsker kurs i. Jeg er også åpen for privattimer som kan tilpasses enda mer etter ønsker og behov. Om dette høres interessant ut, ta kontakt for en uforpliktende hundeprat :) 


For min egen del er jeg nå på utkikk etter kurs å gå rettet mot jakttrening og jaktprøver. Dette sammen med Raija. Jeg ønsker mer innblikk og kunnskap om dette, samt praktisk trening sammen med andre. Håper å finne kurser og instruktører som er belønningsbasert og gjerne rettet mot klikkertrening. Send meg gjerne tips om du skulle vite om noen som er gode på dette og som skal holde kurs. Alternativt får jeg gå privattimer hos noen som kan lage et tilpasset opplegg til oss. 

I mellomtiden fortsetter jeg å trene grunnferdigheter og de momentene jeg selv tenker er viktige både med tanke på fremtidig trening, samt hverdagen ellers.